kontakt@ehandelsbladet.dk
fredag, januar 19, 2018
Pakker

Forsendelse for begyndere: Vælg emballage med omhu

Nina Jørgensen

Før eller siden skal du til at beslutte, hvordan du skal sende dine varer. Skal pakken bare være flot og indbydende, eller er det vigtigst, at den er billig, fordi budgettet er lavt? Her får du et gode tips omkring valg af forsendelsesemballage.

På nettet kan du finde mange udbydere af indpakning til forsendelse og de fleste vil foreslå dig at få special designet din egen kasse eller pose. Det er fristende at slå til, for du har jo allerede brugt lang tid på at vælge de helt rigtige farver og logo, og vil gerne sende en pakke som ser professionel ud. Det kan være en god ide at vente med at beslutte sig, til du er kommet i gang med salget på din webshop. Måske køber kunderne færre eller flere produkter af gangen end du havde forestillet dig, så den kasse du fik lavet med logo pludselig er for stor – eller måske vælger du efter kort tid at skifte logofarve og så brænder du inde med emballage, du ikke kan bruge. Start med at købe lidt forskellige størrelser og køb få styk af hver – Så kan du hurtigt skifte ud og ændre arbejdsgang, uden at miste en formue på det.

Hvordan du skal vælge at pakke ind under transporten afhænger af, hvilken slags vare du skal sende. Nogle varer, f.eks. tøj, kræver ikke så meget beskyttelse og andre varer, f.eks. glas, er skrøbelige og går nemt i stykker. Når din pakke ryger ind på pakkecentralen bliver den transporteret rundt af maskiner, falder ned i pakkebure højt oppe fra og der kommer også til at lande andre, tungere, pakker oven på din. Det er derfor meget vigtigt, at du sørger for at pakke varen ordentligt ind. Må varen ikke blive krøllet, så vælge en papkasse eller et paprør som har en hård yderside og kan pakken ikke tåle at rasle rundt, så sørg for at fylde kassen ud med fyld.

Tip! Når du har valgt emballagen, er det en god ide at spørge din fragtmand, om den opfylder fragtmandens krav. Så ved du på forhånd, om du er berettiget til erstatning, hvis pakken skulle blive ødelagt.

Mange speditører har bestemte mål eller vægt du skal holde dig indenfor, for at få den bedste fragtpris. Der kan også være forskel på fragtprisen alt efter om du sender til private eller B2B. De fleste emballage forhandlere tilbyder at sende gratis vareprøver af deres produkter, og det er en god ide at teste, før du køber. Når du tester emballagen, skal du ikke kun kigge efter udseende eller kvalitet, men tjek også, om det endelige mål på pakken holder sig indenfor det fragtmanden tillader. Hvis pakken koster ekstra at sende, fordi den er 3 cm for lang, kan det hurtigt tjene sig hjem at undersøge, om du kan pakke varen anderledes. Et par kroner pr. pakke bliver til mange penge i løbet af et år – Og som webshopejer kommer du forhåbentligt til at pakke rigtigt mange pakker de næste mange år!

I næste artikel kan du læse mere om måder, du kan brande din emballage på, uden at investere i dyrt indkøbt specialemballage.

Nina Jørgensen
Nina Jørgensen , 39 år, er medindehaver af Jakodan.dk. Hun vil give sine bedste tips og tricks til, hvordan du som webshop-ejer håndterer emballage og pakker. Jakodan har eksisteret siden år 2002 og har speciale i emballage til forsendelse fra webshop.