kontakt@ehandelsbladet.dk
onsdag, oktober 10, 2018
Produktbilleder

Gode produktbilleder: Lav dit eget fototelt

fototelt

Gode produktbilleder sælger. Rigtig gode produktbilleder sælger mere. Og en måde at få super skarpe produkterbilleder på er ved at have et fornuftigt set-up; godt lys, godt kamera og…. et fototelt. 

Og et fantastisk fototelt kan du bygge selv. Med den rette belysning og materialer slipper du afsted med blot et par hundrede kroner. Et ganske glimrende byg-selv-projekt til den mindre webshop-ejer. Den kan laves på 15 minutter, og dit fototelt vil ikke koste mere end 20,-. Men hvordan bygger du det?

 

Byg dit eget fototelt

Du skal bruge:

  • En flyttekasse i størrelsen “junior”
  • Noget gennemsigtigt tape
  • 3 hvide servietter
  • Noget hvidt pap (38 cm. x 70 cm.)
  • Hobbykniv

 

Start med at saml flyttekassen. Skulle det indebære problemer, finder du typisk en guide på siden af kassen.

Nu skal kassen skæres til. Som du kan forestille dig, er det kun bunden og bagdelen, der skal forblive hele og intakte. Siderne og det øverste skal skæres til, og det gøres ved at måle 3-4 centimeter fra kanten hele vejen rundt. Du skal derefter skære efter med hobbykniven.

Den side, der vender ud mod dig selv, når kassen står op, skal skæres helt væk. Kig evt. på billedet ovenstående.

Nu skal pappet fastsættes. De 38 centimeter bør passe i bredden, og du skal føre pappet helt ind i kassen. Sæt dernæst pappet fast med et par stykker tape.

Sidste skridt er at udfylde de tre tomme sider. Her skal du tage servietterne og sætte fast. Et vigtigt tip her er, at servietterne skal være strukket fuldt ud.

Nu skulle dit fototelt gerne være perfekt.

fototelt

 

Sidste skridt for perfekte produktbilleder er lys. Her kan du slippe afsted med få hundrede kroner. Køb to malerlamper. Det er vigtigt, at de er min. 4.000 kelvin, så lyset bliver hvidt. Sæt dem til at pege ind mod midten fra siderne og glæd dig til at se dine perfekte produktbilleder.

Et andet godt tip til at sikre godt lys er at stille kassen, hvor der er dagslys.

 

Her er et eksempel på et billede, der er taget i det fototelt.

fototelt produktbillede

 

Kasper Friis
Indehaver og stifter af Ehandelsbladet.dk og redaktør herpå. Stor interesse og kærlighed for e-handel og dets mange muligheder. Arbejder til daglig hos Friis Online.