kontakt@ehandelsbladet.dk
fredag, januar 19, 2018
Hastighedsoptimering

Hastighedsoptimering: Simpel guide til et lynhurtigt website

hastighedsoptimering

Med denne simple guide lærer du, hvordan du kan skære op til 80% af din loadingspeed på din hjemmeside eller webshop. 

 

Billeder, der ikke fylder meget, og en god cache. Det er den helt korte forklaring på, hvordan du nemt kan foretage hastighedsoptimering på din hjemmeside – og forbedre hastigheden drastisk.

Og netop hastighed på et website er afgørende. Alle hader kø. Kø på motorvejen. Kø i supermarkedet. Ingen kan lide det. Det samme gælder online.

Et langsomt website vil derfor betyde irreterede brugere og en dårligere konverteringsrate på din webshop. Faktisk viser undersøgelser, at 40% af alle brugere forlader dit website øjeblikkeligt, hvis loadingtiden overstiger 3 sekunder. Det er stof til eftertanke!

 

Små, optimerede billeder

Store billeder er ofte et problem på websites. For store billeder. Og vi taler ikke om størrelsen på billederne målt i centimeter eller pixels. Nej, det handler om, hvor meget de fylder – hvor mange KB. Hvis du har billeder på din forside, der overstiger 100 kb., så bør dine alarmklokker ringe. Og har du flere billeder i den størrelsesordnen, så er det anbefalelsesværdigt at finde løsninger på problemet…. nu!

 

Sikr dig gode billedstørrelser med disse 3 trin:

 

  1. Når du skal gemme dit billede (fx i Photoshop), så prøv at sæt kvaliteten lidt ned. Du kan spare et par KB. her, uden at det betyder billeder med dårlig opløsning. Sørg også for ikke at gemme store billeder (målt i pixels), hvis du kun skal bruge dem i lille format.
  2. Tag dine billeder gennem TinyPNG.com, før du uploader dem til dit website (dobbelttjek lige, at kvaliteten stadig er OK).
  3. Brug Googles hastighedstest: PageSpeed Insights. Når du har kørt din side igennem her, kan du nederst downloade alle dine billeder optimeret efter Googles ønsker.

hastighedsoptimering

Og lad mig blot indskyde – hvis nogen skulle følge denne guide blindt – at det selvfølgelig er en god idé løbende at holde øje med, om kvaliteten på billederne bliver så ringe, at de er ubrugelige… så langt behøver vi ikke komme ned!

 

Find dig et godt catche-plugin

At catche (gribe, red.) dit website har drastiske betydninger for din hastighed – i en positiv retning! Der er en masse tekniske specifikationer, der går ind i det, men nøglen er, at den gemmer websitet på din server eller hos din bruger. Det betyder, at når den besøgende kommer igen, så er websitet loadet er stykke allerede…. og det betyder en hurtigere hastighed! Men det betyder også meget for de brugere, der kommer ind første gang.

 

Jeg har set et eksempel på et website, der er gået fra 1,5 sekunder til 0,4 sekunder – blot ved en god catche. Det er en forbedring på knap 75%.

 

Bruger du WordPress, vil jeg anbefale WP Fastest Cache. Det er et super simpelt plug-in, som på få minutter kan forbedre din hastighed med op til 80%.

 

En dygtig programmør anbefalede mig at sætte flueben i alle bokse – så det gjorde jeg (og det virkede!)

hastighedsoptimering

 

Hvordan er de umiddelbare resultater mht. hastighedsoptimering? 

Jeg installerede WP Fastest Cache på et af mine WordPress-sites. Uden at foretage andet hastighedsoptimering fik jeg reduceret hastigheden markant. Og det gjorde jeg blot ved at downloade og igangsætte det suveræne plug-in.

 

Før hastighedsoptimering med plug-in:

hastighedsoptimering

 

Efter hastighedsoptimering med plug-in:

hastighedsoptimering

 

Som du kan se, fik jeg skrællet mere end 50% af min loadingspeed – på blot få minutter. Fra 3,73 sekunder til 1,45 sekunder.

 

NB: Dette er en simpel guide. Der er en masse andre værktøjer, du kan tage i brug, hvis du vil arbejde med hastighedsoptimering. Denne guide er til de, der ikke er programmører og blot ønsker en nem og hurtig måde at forbedre deres loadingspeed på.

Kasper Friis
Indehaver og stifter af Ehandelsbladet.dk og redaktør herpå. Stor interesse og kærlighed for e-handel og dets mange muligheder.