kontakt@ehandelsbladet.dk
tirsdag, oktober 30, 2018
Webshop

Hvordan fjerner man falske anmeldelser?

Tobias Hyldeborg

Har din virksomhed problemer med falske anmeldelser på nettet, hvor du får dårlige anmeldelser fra personer der ikke har handlet hos dig? Det er både irriterende at der står usande ting om din virksomhed på nettet, men kan også have en direkte negativ konsekvens for dine konverteringer.

I Danmark er der flere store sites til at bedømme virksomheder, alt efter hvilken branche man er i. Google, Trustpilot og Krak er nogle af de største, men der findes også sites som har større fokus på en enkelt branche som fx Yelp og Tripadvisor til spisesteder og seværdigheder.

Anmeldelser er kun blevet vigtigere med tiden, og det er efterhånden sjældent, at man ikke lige sammenligner priser eller bedømmelser, inden man køber noget online. Selvom personlige anbefalinger tæller meget, så betyder online anmeldelser også utroligt meget – rent faktisk stoler 88 % lige så meget på en online anbefaling, som en personlig anbefaling.

Rapporter anmeldelsen

De fleste anmeldelsessites har en funktion, hvor du kan rapportere en anmeldelse. Denne funktion kan du både bruge til at anmelde falske anmeldelser, men den er også nyttig hvis du har fået en dårlig anmeldelse, hvor der bliver brugt dårligt sprog eller lign.

Mange virksomheder prøver også at bruge denne funktion til at fjerne dårlige anmeldelser. Udover at det sjældent giver nogen form for succes, er det også uetisk at fjerne reelle anmeldelser, hvis din virksomhed rent faktisk har givet en kunde, en dårlig oplevelse.

Svar på anmeldelsen

Selvom du med sikkerhed ved, at anmeldelsen er falsk, kan du med et svar på anmeldelsen vise andre, at du rent faktisk bekymrer dig om dårlige anmeldelser. Skriv dit svar som du ville have gjort, hvis det var en reel anmeldelse.

Spørg efter anmeldelser

Ved at spørge kunder, som har haft en god oplevelse, om de vil anmelde dig på Google, Trustpilot, Tripadvisor eller lign., vil du få langt flere anmeldelser, end hvis du ikke spørger. Disse anmeldelser vil gøre at du er langt mindre skadelig overfor nye falske anmeldelser med 1-stjerne.

Tobias Hyldeborg
Tobias er SEO & Webanalytics Specialist ved Quisma og ejer af Hyldeborg Media.