kontakt@ehandelsbladet.dk
fredag, januar 19, 2018
Tekster

Sproglige fejl koster dig kassen

stavefejl forringer konverteringen

Ikke alle mestrer dansk skriftligt, men det kan koste på konverteringsraten på din webshop, hvis stavefejl er hyppige. 

Facebook annoncer. Fitness tøj. SEO optimering. Stave- og formuleringsfejl som disse er hyppige i verdenen for e-handel. Hvor er fejlene? Jo, for det første er facebook-annoncer og fitnesstøj begge ét ord. Og for det andet står SEO for search engine optimization, hvilket altså giver dobbelt op på optimeringen, når du skriver SEO optimering… som i øvrigt ville være i ét ord alligevel.

Den anden faldgruppe er nutids-r. Altså om udsagnsordet – de ord, der indeholder en bevægelse, en ting, man gør – skal slutte med “e” eller “r.” Det er især problematisk med ord, hvor man ikke kan høre, om det skal slutte på “r” eller “e” – fx ord som høre og køre.

Det er ikke for eget velbefindende eller for at lege dansklærer, at jeg påpeger disse hyppige stavefejl. Nej, det skyldes, de koster på konverteringen på din webshop.

 

Er det her spam? 

En vigtig del af e-handel er naturligvis troværdighed. Tvivler en potentiel kunde derfor på, om dit website er spam, så er oddsene ikke gode for, at han/hun foretager et køb. Netop mistro om spam kan være en af konsekvenserne ved mange sproglige fejl.

Det fortæller William Dutton fra Oxford Internet University til BBC. Han påpeger, at når en besøgende er nervøs for spam, så kan sproglige fejl være dét, der får bægeret til at flyde over… og den besøgende til at klikke væk.

 

Sådan undgår du stavefejl

  • Med titlen som verdens største søgemaskine er Google et oplagt sted at søge hjælp. En nem måde at undgå skrive et-ords-ord i to ord.
  • Brug bindestreg. Det øger læsbarheden, hvilket gør det lettere for øjnene at skimme over ordene… selvom det er et langt, sammensat ord.
  • Bemærk, hvor du placerer trykket. I sammensatte ord vil trykket være placeret på første del af ordet; fx FACEbook-annoncering, FORårsdag og HJEMmearbejde.
  • Benyt dig af ordet “cykler.” Her kan du lynhurtigt høre, om udsagnsordet skal slutte med “r” eller “e” – jeg cykle lyder ikke særlig rart. Ordet spise kan også bruges… eller den helt gamle; at smølfe (ja, den er der nogen, der bruger).
Kasper Friis
Indehaver og stifter af Ehandelsbladet.dk og redaktør herpå. Stor interesse og kærlighed for e-handel og dets mange muligheder.