kontakt@ehandelsbladet.dk
onsdag, oktober 10, 2018
Uncategorized

Vær god mod dine medarbejdere med et lækkert kontormiljø

Vi befinder os rigtig mange timer i løbet af en dag på vores arbejdsplads. Faktisk går mere end halvdelen af vores vågne timer i hverdagen med at arbejde for mange af os, og netop derfor er det vigtigt, at vi føler os godt tilpas på arbejdspladsen. Som arbejdsgiver er det vigtigt at fokusere på at have et godt kontormiljø på arbejdspladsen, således at medarbejderne både føler sig værdsatte og arbejder mest effektivt. Her er nogle gode idéer til, hvordan kontormiljøet kan få en opgradering.

 

Skab gode relationer

Fordi vi bruger så meget tid på arbejdet, er det vigtigt at have nogle gode kollegaer. En arbejdsgiver kan hjælpe med til at skabe gode forhold mellem medarbejderne ved at sørge for, at der blandt andet er en åben dialog på kontoret. Derudover er det vigtigt at vide, hvem der sidder med hvad, så man som medarbejder ved, hvem man skal tilgå i hvilke situationer.

 

Pynt med grønne planter

Ved at pynte op med grønne planter på kontoret, bliver der ikke kun pænere i lokalerne, der bliver også en bedre atmosfære. Planter kan rense luften på et kontor, og det kan modvirke stress blandt medarbejderne. Fordi vi som menneske er skabt til at være udenfor, fungerer vi ikke altid lige godt ved at sidde på et kontor hele dagen. Men hjernen kan narres til at tro, at den befinder sig udendørs, hvis vi er omgivet af planter, og det kan hjælpe os med at være mere oplagte og friske.

 

Giv goder til personalet

Som tidligere nævnt er det vigtigt, at medarbejdere føler sig godt tilpasse på arbejdspladsen, så de kan arbejde mere effektivt og generelt have det bedre. En ting, der kan hjælpe til det, er personalegoder. Eksempelvis vil medarbejderne blive glade og værdsætte fri adgang til te, kaffe, koldt vand og frisk frugt i løbet af arbejdsdagen. Også afholdelse af fredagsbarer ind imellem kan medvirke til glade og tilfredse medarbejdere. Lån penge her, hvis din virksomhed ikke har råd til at afholde den næste fredagsbar.