Derfor bliver du skarpere med en rubiks cube

Posted by Redaktør on
Derfor bliver du skarpere med en rubiks cube

Der kan være mange gode grunde til, at du gerne vil være en smule skarpere i din hverdag. Måske vil du gerne tænke lidt hurtigere og smartere på din arbejdsplads, så du kan præstere bedre. Måske ønsker du at klare dig bedre på din uddannelse. Eller måske vil du bare lære at tænke mere systematisk. En rubiks cube kan hjælpe dig med dette.

Sådan fungerer en rubiks cube

En rubiks cube er en kubeformet terning, der kan fås i et væld af farver og udgaver. Terningen har seks sider. Standardmodellen er så stor, så du lige nøjagtig kan holde den i to hænder. Dette er nødvendigt, da det er dine fingre og din hjerne, der skal løse opgaven. Standardudgaven har ni farvede felter på hver enkelt side.

Når en rubiks cube er løst, har den seks sider, der hver især har en farve. Alle farver er naturligvis forskellige. Når rubiks cuben ikke er løst, er alle farver blandet. Terningen forbliver dog i samme kubeform. Ved at dreje på siderne, kan du rykke farverne rundt. Du kan rykke farver op eller ned. Dette skal du gøre, indtil alle farverne er sat i orden og på plads. Hvis du synes, at det lyder som noget for dig, kan du købe rubiks cubes på MasterCubeStore.

Der findes også sværere modeller, der kan udfordre dig, når standardudgaven bliver for nem. For eksempel kan du få en rubiks cube, der har seksten felter på hver enkelt side.

rubikscube

Rubiks cube forbedrer din skarphed

At løse den fysiske kode af en terning, kræver mange ting. Det er nemlig ikke kun dit fingerarbejde, der skal fungere godt. Din hjerne skal nemlig være skarp, for at du kan løse den. Du skal bruge din logiske sans samtidig med, at du skal bruge din kreative sans. Hvis du kan få disse to evner til at spille sammen, kan du løse terningen.

Der findes naturligvis også opskrifter til at løse en rubiks cube, men prøv at sæt dig ned og løs den uden hjælp første gang. Det vil forbedre din evne til at koncentrere dig. Det vil forbedre din evne til at tænke kreativt. Ja alt i alt, så vil det hjælpe dig til at løse udfordringer. Nogle mennesker holder hjernen i gang med en kryds og tværs. Andre vælger at bruge en terning, hvor de kan bruge hænderne.

Flyt fokus og slap af

Du kan også bruge terningen til noget helt andet, end at optimere din præstation. En rubiks terning kan nemlig også bruges til at slappe af med. Den er nemlig på mange måder perfekt til at flytte fokus. Hvis du ønsker at løse en terning, kræver det dit fulde fokus. Det er lidt ligesom at læse i en god bog. Du bliver slugt fuldstændig ind i den opgave, du er i gang med at løse.

På den måde kan rubiks terningen hjælpe dig med at lukke alle bekymringer ude, så du kan tage nogle afslappende minutter, hvor du falder ind i din egen verden.