E cigaretter: Derfor har de taget verden med storm

Posted by Redaktør on
E cigaretter: Derfor har de taget verden med storm

De klassiske cigaretter bliver løbende sat op i pris, og rygerne leder nu efter alternativer. Det har åbnet et marked for e cigaretterne, der for nogle år tilbage gjorde deres indtog blandt danskerne. De tilbyder nemlig en helt ny måde, hvorpå man kan få nikotin uden at skulle tænde ild.

Her har vi samlet 5 af grundene til, at du i dag ser e cigaretter overalt i hverdagen.

1. Nyt er interessant

Der er ingen tvivl om, at mennesket er nysgerrigt af natur og gerne vil opleve nyt. Når et produkt som e cigaretten kommer på markedet, er der derfor naturligt en stor interesse. Den kunne nemlig noget helt nyt, end man var vant til.

Det er fascinerende, hvordan man kan lave de store skyer af røg med en e-cigaret. Det ser bare imponerende og sjovt ud, hvilket helt sikkert har været medskaber af den store interesse for at dampe.

2. Cigaretter er yt

Cigaretter har været en stor del af rigtig mange danskeres hverdag, hvor man røg på restauranter, på arbejdspladserne og ikke tænkte over de sundhedsskadelige konsekvenser. Med tiden er vi dog blevet klogere, og cigaretterne har vist sig at have store konsekvenser for dit helbred.

Lovgivningen omkring cigaretter er blevet så indskærpet, at mange rygere har været nødt til at finde andre løsninger. Her er e cigaretter en nem og enkel erstatning, der stadig giver et nikotinkick. Derfor har de fået plads, mens cigaretten er røget ud.

3. De tiltaler det yngre publikum

Med smag af slik og søde sager er det ikke underligt, at mange unge finder e cigaretterne meget mere spændende end de klassiske. Derfor ser man også en stigning blandt de unge, der vælger at dampe.

Dog skal man i Danmark være fyldt 18, før man kan købe de forskellige produkter, hvilket hindrer, at teenagere har fri adgang til det afhængighedsskabende stof nikotin. Dog skal man stadig som voksen og ansvarlig have sig for øje, at væsken stadig er vanedannende, selvom den smager som tyggegummi.

4. Internettet spreder kendskab

Internettet boomede særligt i starten, da e cigaretter kom til, med video af seje tricks, som man kan lave med den tykke hvide røg. Det er derfor også særligt gennem internettet, videodeling og nemmere adgang til produkterne gennem webshops, at e cigaretten er blevet så populært.

Med smarte guides og overskuelige webshops er det let for selv den helt almindelige dansker at få fingrene i en e-cigaret. Derfor er internettet en spiller i, at de har fået så stor udbredelse.

5. De letter rygestop

For rygere, der har haft svært ved at slippe vanen, har e-cigaretten været et alternativ. Den gør det nemlig muligt selv at kontrollere mængden af nikotin, som du ryger.

Når du blander væsken, vælger du selv hvilken smag og hvor meget nikotinvæsken skal indeholde. Dermed kan de let anvendes til at skrue ned for den vanedannende nikotin i hverdagen.

Rigtig mange, der vælger en e-cigaret, har været rygere før, fordi det er derfor en bedre erstatning.