Leder du efter en god psykoterapeut?

Posted by Redaktør on
Leder du efter en god psykoterapeut?

Psykoterapi er et godt sted at søge hen, når livet bliver lidt svært. Det kan også bruges til at forstå, hvad der foregår inden i. Det kan være, at du undrer dig over, hvorfor du reagerer på en bestemt måde, eller hvorfor en bestemt episode fra barndommen stadig generer dig. Der kan være mange grund til at søge til en psykoterapeut. Du kan læse mere, om hvad psykoterapi egentlig er og kan, og hvordan du finder psykoterapi i København. 

Hvad er psykoterapi?  

Psykoterapi er en terapiform, der er baseret på samtale. Her snakkes der om klientens liv og situation, der er i fokus. Målet med psykoterapien er, at patienten kommer til at kunne klare sig selv og sine egne problemer, fordi de gennem psykoterapien, får nogle værktøjer til at bruge i hverdagen.  

Forskellen på psykoterapi og psykologi er, at psykoterapeut selv går igennem egen terapi og personlig udvikling. Psykologer er uddannet på universitet. De studerer i 5 år for at få en kandidat i psykologi. Psykoterapeuter tager en deltidsuddannelse på 4 år. Det betyder dog ikke, at psykoterapeuter er dårligere end psykologer. De kommer bare for et andet sted med en anden faglig forståelse. 

Hvad er særligt ved The Praxis?  

The Praxis er en psykoterapeut praksis, der tilbyder psykoterapi i København. Du kan se deres hjemmeside her på https://thepraxis.dk/psykoterapeut-koebenhavn/. Hvis du vælger at besøge The Praxis, vil du mødes psykoterapeuten Cirkeline. Cirkeline er er en psykoterapeut og parterapeut i København, der er uddannet på Kempler Instituttet og er medlem af Dansk Psykoterapeutforening.  

Hos Cirkeline og The Praxis er der fokus på at skabe et trygt rum for klienten. Hun beskriver selv, at der ikke er nogen løftede pegefingre. Hendes tilgang er fænomenologisk. Hun taler derfor om nutiden og beskæftiger sig kun med fortiden, hvis den har relevans for nutiden. I terapien lægger hun en ramme, som klienten hjælper med at fylde ud. Terapien tilpasses klienten. Det handler nemlig ikke om at sætte folk i kasser for at diagnosticere. Det handler om at klienten føler sig forstået og får mulighed for at forstå sig selv. Cirkeline sætter stor vægt på ærlighed i sin terapi. Det handler om, at hun vil være ærlig omkring det hun oplever i terapien. Hun vil stille spørgsmål, der kan åbne døre op til klienten og skabe en dybere forståelse.  

Hvad kan man søge psykoterapi i København for?  

Som tidligere nævnt kan du søge hjælp fra psykoterapien til mange ting. Du kan f.eks. bruge psykoterapi i København til at arbejde igennem selvværdsproblemer. Det kan også være, at du har svært ved at sætte grænser. Det kan psykoterapi i København også hjælpe med. Derudover kan du også få hjælp til kærestesorger eller jalousi. Det kan være, at du er ensom og takler med det – det er der også mulighed for at få hjælp med. Hvis du bekymrer dig meget, eller hvis lider af stress, så er psykoterapi måske noget for dig. Hvis du føler dig tom eller har svært ved at se meningen med det hele, så kan du også bruge at gå til psykoterapeut.