Sådan finder du den rette boxmadras

Posted by Redaktør on
Sådan finder du den rette boxmadras

Den rigtige seng og madras kan hjælpe dig med at sove tungere om natten, men hvis du oplever rygsmerter, når du vågner om morgenen, kan det være tegn på, at du ikke har den rigtige madras. Her kan du læse mere om, hvordan du finder den rette boxmadras.

Find en ordentlig forhandler  

Ved at finde den rette forhandler, kan du være sikker på, at du finder den rette hjælp til at finde din næste madras. Derudover kan du være sikker på, at en ordentlig forhandler sælger kvalitetsprodukter, som kommer til at holde længe. Hos den rette forhandler, som sengespecialisten, kan du også få hjælp til at finde den rette type af madras til dig. Der er blandt andet forskel på, om folk er mest til en boxmadras eller en kontinentalseng.  

Vælg den rette hårdhed  

Når du begynder at lede efter en ny madras, vil du hurtigt opleve, at den samme model kan komme i forskellige hårdheder. Hvis du oplever at vågne op med ondt i ryggen, kan det være tegn på, at du ikke har den rigtige hårdhed. Når du kigger efter en ny madras, så er det vigtigt, at den aflaster din krop mest muligt, når du ligger ned. Når du prøver en ny madras, er det vigtigt, at du ligger på samme måde, som når du vil sove for at få det bedste indtryk af madrassen.  

Sørg for at få ordentlig støtte til lænd og talje  

Lænden og taljen er to af de vigtigste steder få støtte, når du ligger i din seng. Hvis du kan mærke et hulrum under din lænd, når du ligger i din seng, så er det tegn på, at den er for hård. Du skal kunne få din hånd under din lænd med en smule modstand.  

Når du lægger dig på siden, skal du føle, at din talje får støtte. Den skal hverken bue op eller ned. Du skal forestille dig, at din rygsøjle skal være lige.  

Find en madras med mobilitet  

Det er de færreste, som ligger helt stille, når de sover. Mange mennesker oplever at vende og dreje, når de sover. Hvis sengen er for blød, vil du opleve at have svært ved at vende dig. Du skal dog også passe på med at vælge den hårdeste seng, fordi den er nemmest at vende sig rundt i. Derudover skal du også helst gå efter en madras, som er mindst 10 cm længere end sig selv, så du er sikker på, at der er plads nok til at bevæge dig.  

Find den rette topmadras  

For at skåne din boxmadras er en topmadras et oplagt valg. Den tynde madras kan give mere støtte og blødhed til sengen for at øge komforten, men den hjælper også med at beskytte din madras. Især om sommeren sveder man meget om natten, og her kan en topmadras bruges til at beskytte din seng. Det kan være en god ide at gå efter en vaskbar topmadras, så du nemt kan gøre den ren.