Sådan fremmer du dine kunstfærdigheder

Posted by Redaktør on
Sådan fremmer du dine kunstfærdigheder

Er du klar til at blive en bedre kunstner? Så læs med her.  

Du får nemlig nogle tips til, hvordan du kan blive en bedre kunstner ved meget simpelt at øve dig, have de rette remedier og lade dig inspirere. Kunsten handler om at kunne udtrykke og arbejde på de ideer, der kommer flyvende.  

Hvis man lærer det som kunstner, er man ustoppelig.  

Øvelse, øvelse, øvelse 

Man siger gerne, at du skal bruge 10.000. timer på noget for at blive ekspert i den. Det lyder utrolig voldsomt, hvilket det egentlig også er. Men det er altid voldsomt når timerne vi bruger igennem et liv, lægges sammen.  

Tænk på, hvor mange timer du har brugt i folkeskole. Tænk på, hvor mange timer du sover og arbejder. Tænk på, hvor mange timer du har brugt på at se serier eller høre podcast. Hvis du lægger sammen, bliver det til et utrolig højt tal, du ikke kan gøre meget ved.  

Det samme er de 10.000. – et højt tal, du ikke rigtig kan forholde dig til.  

Ideen er dog, at du med dine kunstartikler skal forholde til, at du ikke bliver ekspert med det samme. Sagt med andre ord – Rom blev ikke bygget på en dag.  

Dit første projekt, om du maler, synger eller murer en væg, bliver sjældent særlig succesfuldt. Det skal ikke slå dig ud. Du skal i stedet bruge dine kræfter på at fortsætte, forsætte og fortsætte. Til sidst får du erfaringen og viden, som er nødvendig for at kunne male eller synge skønt.  

Få inspiration til dine projekter 

Ideerne til de gode projekter får alle mennesker og ellers kan man søge inspiration i kunstnerartikler. Vi kan træne os selv i at få bedre ideer endda. Det sker samtidig med at du bliver bedre til din kunst.  

Ideudviklingen forbedres nemlig ved, at du forholder dig helt konkret til, hvordan projektet skal forløses. Ved ikke at bare at have ideerne inde i dit hoved, men faktisk skulle presse dig til at forløse dem, udvikler du dig.  

Derfor skal vi tilbage til de 10.000. Du må ikke lade dine ideer ligge på gulvet, blive i hovedet eller stå i notesbogen. Du skal forløse dem, ellers kan du umuligt gå hen at blive til noget.  

Lad ikke inspirationen stå alene 

En god måde at komme i gang med få dine ideer forløst i verden er at aldrig at lade dem stå til. Det betyder, at hver gang du får en ide, skal den forløses.  

Nogle gange kan det være en stor udfordring. Du har ikke tid til at lave et maleri, mens du sidder i en bus. Men så skriv en masse tanker om ideen ned. Skriv ned, hvad du vil gøre og måske lidt om, hvorfor ideen er så genial.  

Det er med til at styrke og klargøre ideen, mere end når man bare sidder med den i hovedet. Desuden er det næsten umuligt at finde ideen frem, når man så kommer hjem og gør klar til at skulle male. Her hjælper det, at man har skrevet tankerne ned.