Skab klarhed for dine efterladte med et testamente

Posted by Redaktør on
Skab klarhed for dine efterladte med et testamente

Hvis du har været involveret i en kompleks arvesag med uklare beslutninger om, hvem der skal arve hvad, så ved du hvor ubehageligt det kan være. For hvis der ikke på forhånd er skabt klarhed over fordelingen af arvestykkerne, kan det hurtigt blive ubehageligt. Og der kan blive uvenskab mellem de efterladte uanset om det er børn eller søskende.

Men har du selv sørget for at skabe klarhed for dine egne efterladte? Selvom du endnu ikke er blevet ældre, så kan dit eget liv hurtigt blive kompleks. Måske du har sommerhus sammen med søskende, eller en virksomhed sammen med en god ven. Et hus sammen med din mand eller kone, eller sammenbragte børn?

Du bør få hjælp af en jurist

Med et testamente kan du skabe den klarhed, som du selv ønsker.

Selvom det ikke er rart at tænke på, bliver vi nødt til at se virkeligheden i øjnene: Vi skal alle dø en dag. Og selvom vi ikke kan lide det, er virkeligheden den, at det vil ske for mange af os inden vi når pensionsalderen.

Så se virkeligheden i øjnene, og allier dig med en dygtig jurist. For uanset hvordan du ønsker at fordele dit bo blandt dine efterladte, så er der nogle formelle regler der skal overholdes, når man laver et testamente. Og de regler kender en jurist, og vedkommende kan rådgive dig om, hvordan du skal gribe det an.

Gør dig selv og dine efterladte den tjeneste at få formuleret din sidste vilje – særligt hvis din familie- eller virksomhedsstruktur har lidt kompleksitet i sig. Så er det gjort, og du behøver ikke at tænke mere over det.

Hvad er ret og rimeligt?

En jurist kan hjælpe dig med at komme igennem de overvejelser, der skal til, for at du får formuleret dig rigtigt, og hvad konsekvenserne vil være af den fordeling, du beslutter.

Men i sidste ende er det op til dig at beslutte, hvad der er ret og rimeligt for dine efterladte. Og det er ikke nødvendigvis så let, for der kan være mange hensyn.

Er der nogen, som du synes skal betænkes mere end andre – f.eks. fordi de har sværere økonomiske forudsætninger end andre arvinger? Er der nogen, du synes har fortjent at arve mere end andre, fordi du har et tættere forhold til dem?

Der er mange ting at tænke på, når man skal lave en fordeling af det, man har. Og samtidig er forudsætningen for at den beslutning føres ud i livet, at man ikke er her mere.

Men det vil give dig ro i sindet at få det på plads.

Lev med ro i sindet

Det gode er, at når først juristens arbejde er klaret, så kan du gå videre i dit liv med ro i sindet. Du kan dele dit testamente med dine efterladte, hvis du gerne vil – eller du kan lade være. Det er helt din beslutning.

Men nu ved du, hvordan du ønsker at gøre, hvis det utænkelige bliver virkelighed. Og det er en rar tanke at få det på plads. Nu har du ro i sindet.