Skal du have nyt badeværelse?

Posted by Redaktør on
Skal du have nyt badeværelse?

En stor del af det at få nyt badeværelse handler om at vælge fliser, og det korte spørgsmål kan være om det skal være natursten eller keramiske fliser, hvor det valg du tager kan have stor betydning for det færdige resultat.

Natursten kommer direkte fra naturen, i og med at de er hugget direkte ud fra et bjerg. Men naturligheden kommer med en pris, for i kraft af at de er ubehandlede, så er naturstenene også mere sårbare – til gengæld er hver af dem unikke, og har hver deres nuancer.

Hvis valget falder på natursten, så skal du huske nogle ting – nemlig at de ikke kan tåle så meget som de keramiske fliser, at de ikke kan tåle syreholdige materialer, som de godt kan blive udsat for under rengøring, at de hurtigere får ridser og skader, og at de kræver løbende vedligeholdelse.

De keramiske fliser er langt stærkere, og kan tåle en del, for ikke at tale om stort set alle typer rengøringsmidler. De er i udgangspunktet svære at ridse eller skade, og der er et virkeligt stort udvalg, som du kan se nærmere på hos https://flisebent.dk/badevaerelse-nyt/.

Hvilken størrelse fliser skal du vælge?

Størrelsen på fliserne afgøres af flere ting, hvor en af de mest markante er hvor stort rummet de skal bruges i er, hvilken form rummet har, er rummet kvadratisk? Har rummet skæve vinkler og en masse ting, der er monteret på væggene? Står toilet og skabe på gulvet?

Hvis du vælger nogle store rektangulære fliser, kan der opnås et indtryk af at gulvet er en samlet flade, hvilket giver et stilrent og roligt udtryk på badeværelset.

Hvis der vælges mindre fliser, så skal der bruges en del mere fuge, hvilket kan gøre at gulvet bliver mere dominerende og kræver mere rengøring, for at undgå misfarvninger.

Afløbets placering i badeværelset betyder også en del for valget af størrelsen af fliserne, fordi der skal laves et såkaldt fald hen mod afløbet fra alle sider, og der er det nemmest at bruge mindre fliser.

https://flisebent.dk/badevaerelse-nyt/

Hvilken stilart er du til?

Hvis du er til den klassiske stil, så handler det om fliser med glatte overflader, og med klassiske farver og mønstre, hvor farverne har stor betydning for hvordan indtrykket i dit endelige badeværelse bliver.

Samtidig har det stor betydning hvad der er af lys i rummet, og hvad der kan komme ind udefra, i forhold til hvordan farven opleves.

Skal badeværelset være praktisk eller pænt? Vælger du fliser med farve eller glans, så bliver det en anelse mindre praktisk.

Skal det være mørkt eller lyst, hvis du vælger en ensfarvet mørk flise, så vil skidt og møg kunne ses nemmere, hvilket kræver en højere grad af rengøring, specielt når kalken skal fjernes.

Hvis du gerne vil have at badeværelset skal fremtræde større end det egentligt er, så kan blanke fliser gøre meget for at det virker større, og de kan også medvirke til at gøre, at det fremtræder virkelig eksklusivt.

Det kan være en stor investering at skulle lave badeværelse, eller sætte i stand, så sørg for at vælge rigtigt fra starten.